Kategorier

 • Babyshower

  Babyshower >

 • Bryllup >

  Bryllup >

 • Dinosaurfest >

  Dinosaurfest >

 • Kostumer >

  Kostumer >

Nu nærmer fastelavn sig, og derfor skal man selvfølgelig have den helt rigtige udklædning til fastelavnsfesten. Vi har kostumer til både voksne og børn, og vi har også en række forskellige former for tilbehør, som kan gøre dit kostume meget mere realistisk. Så hvis du vil være sikker på at du bliver årets kattekonge eller kattedronning, så tag et kig på vores udvalg. Hvad venter du på? Gør dig klar til den perfekte fastelavnsfest i dag.

Småbørnskostumer Voksenkostumer Børnekostumer Tilbehør
125x125_Peter plys.png 125x125_Voksne_Banner-kostumer.png Racerkører Blå

Et kostume er meget mere end blot en påklædning. Det er en stil, man påtager sig for en dag eller aften. Og derfor er det naturligvis vigtigt, at du lever dig helt ind i rollen, så det fremgår så realistisk som overhovedet muligt – på den måde kan du være sikker på at møde op til festen med den absolut bedste udklædning. Dette indbefatter også, at du har det rigtige tilbehør. Skal du f.eks. klædes ud som kriger, er du nødt til at have udstyr som en økse med, så du fremstår realistisk. Og netop en lang række forskellige typer af tilbehør kan du også finde i vores udvalg her hos Festbyen. Vi ser frem til at hjælpe dig med at iføre dig den mest fantastiske og realistiske kostume, så du kan vinde præmien som bedst udklædte!

Fastelavns historie

Fastelavn er en fest der holdes i de nordiske lande, og den ligger på grænsen mellem vinter og forår. I gamle dage var løssluppenhed en meget stor del af fastelavnstiden, og faktisk var det en fest for voksne. Det er først i nyere tid at det er blevet børnenes fest.

Ordet Fastelavn stammer fra det tyske Vastel Avent, som betyder fastens aften, eller dagen før fasten. Og som ordet antyder, hører fastelavn sammen med de efterfølgende 40 dages faste inden påske. I katolsk tid måtte man ikke spise kød i fasten, som varede 40 dage fra askeonsdag til påske, da man ikke talte søndag med. Derfor falder fastelavnssøndag altid 49 dage før påskesøndag.

Vi kender allesammen til at slå katten af tønden til fastelavn, hvor en masse udklædte børn kæmper for at blive den der slå hul i tønden, så alt slikket vælter ud, men nogle har måske undret sig over hvorfor det hedder at slå katten af tønden. Det kommer fra en gammel tradition, som muligvis blev bragt til Danmark af hollandske tilflytter tilbage i 1500-tallet. Det var en udbredt overtro at man kunne slippe for pest hvis man dræbte en sort kat, og derfor puttede man en levende sort kat i tønden som blev mishandlet mens man slog tønden i stykker. Når tønden så gik i stykker, pryglede man den stakkels kat ihjel med kæppe og kviste. I dag er man heldigvis ikke så modbydelig, men navnet har altså hængt ved.

Fastelavn hos Festbyen

Nu ved du lidt om fastelavn og fastelavns historie, så nu er du klar til at holde den perfekte fastelavnsfest med alt hvad der skal til, men hvor får du dog alt det? Det skal jeg sige dig. Lige her!

Vi har alt hvad du skal bruge for at blive årets kattekonge eller kattedronning. Vi har flotte kostumer til børn, både store børn og de helt små børn. Og skal du holde fastelavnsfest for dine børn, skal du selvfølgelig også have et flot kostume på, og det kostume finde du også hos os, da vi også har flotte kostumer til voksne.

Når du skal vælge kostume, har du mange muligheder. Og der er faktisk flere ting, som du skal være opmærksom på. Der er for det første de praktiske ting. Typisk har man sit kostume på i lang tid ad gangen, og det er derfor utrolig vigtigt, at man har klædt sig bare nogenlunde behageligt ud. Ellers kan man ikke holde ud at være i sit kostume, og så bliver det en træls dag eller fest, hvis man skal rende rundt og føle sig utilpas. Derfor er det en god idé at vælge den rigtige størrelser, samt ikke klæde sig ud i gnavende eller tunge genstande, som bliver enormt irriterende at have på i længden. Tillige er underholdningsværdien også stor, og det betyder derfor meget, at du også vælger et sjovt kostume, som måske afspejler hvem du er. Så kan du sikre et godt grin blandt de andre gæster, som deltager til samme fest eller arrangement, som du gør. Der findes heldigvis i vores udvalg en række forskellige kostumer, som du kan vælge mellem, hvorfor du med garanti kan finde noget, som ikke blot passer til din personlighed, men som også sidder nogenlunde komfortabelt på dig i løbet af festen, og som du altid har drømt om gerne at ville klæde dig ud som.