Helium til balloner

Helium til balloner

Med helium kan du give dine balloner et helt andet liv. Du kan fylde helium i ballonerne og lade dem svæve over bordene i festlokalet, eller du kan binde en snor i ballonerne og stille dem rundt langs væggene. Helium ballonerne kan du få i farver der passer til lige netop Jeres fest tema. Det kunne være latex balloner du gerne vil vælge i farver eller folie helium balloner med motiver der passer fødselarens smag.

Den mængde helium du skal bruge er afhængig af antallet af balloner, samt størrelsen på ballonerne. På de forskellige størrelser helium beholdere er der et skema der viser, hvor mange balloner du kan fylde med helium, og hvor store de kan være. Det er vigtigt at du ikke fylder mere helium i ballonerne end der er angivet på skemaet, da du ellers ikke vil have helium nok til alle dine balloner.

Almindelige latex balloner fyldt med helium holder sig svævende i ca. 6-8 timer. Hvis du har bruge for at holde dine balloner svævende længere tid, enten fordi du gerne vil pynte op dagen i forvejen, eller fordi festen bare varer i længere tid, kan du bruge Hi float. Hi float er en gel du trykker ind i latex ballonerne inden du fylder dem med helium. Denne Hi float gel gør at heliummet ikke forsvinder ud igennem latexet helt så hurtigt. Det betyder at latex ballonerne fyldt med helium holder sig svævende i 2 – 3 dage i stedet.

Helium til balloner

Det er vigtige at du vælge den rigtige ballonstørrelse når du gerne vil fylde din balloner med helium. Selv om vores 26 cm latex balloner er egnet til helium, så anbefaler vi altid 30 cm balloner. Specielt hvis du også skal have Hi float i dine balloner, skal du bruge mindst en 30 cm ballon. Det der sker hvis du trykker Hi float gel i dine latex balloner er at du gør dem en smule tungere, og hvis du har valgt de helt små balloner, så giver heliummet ikke opdrift nok til at kunne holde ballonerne svævende.

Folie helium balloner er helt anderledes end latex i forhold til svævetid. Folien i ballonerne er meget tættere, hvilket betyder at du kan fylde helium i dine folie helium balloner, og så vil de holder sig svævende i 2 – 3 uger, alt efter rumtemperaturen. Det er altså ikke nødvendigt at bruge Hi float i folie helium balloner. Denne type helium balloner er ofte noget større end almindelige latex balloner, hvilket betyder at du skal bruge mere helium for at fylde det samme antal balloner. På vores webshop står der altid på folie helium ballonerne, hvor mange almindelige balloner indholdet svare til. Det gør det let for dig at regne dig frem til, hvor meget helium du skal bruge til dine balloner.

Folie helium balloner kommer med rigtig mange motiver, herunder en del til børnefester. Du kan med fordel hænge helium ballonen ind på børneværelset efter festen, da folie helium balloner holder sig svævende i rigtig lang tid, helt op til 2 – 3 uger. De fleste folie helium balloner kan efterfyldes med helium, så du kan give nyt liv til din Pokemon helium ballon, når den begynder at hænge lidt efter nogle uger. Det kan på et tidspunkt være nødvendigt at tømme din folie helium ballon helt for luft, inden du puster nyt helium i. Dette gøres lettest ved at indføre et langt sugerør i indblæsningsstedet, hvorefter luften vil sive ud af sig selv.

Vores helium til balloner kommer i 2 forskellige størrelser. Størrelsen er angivet i, hvor mange 23 cm balloner du kan fylde med en beholder. Det vil sige at en helium beholder til 30 balloner kan fylde 30 almindelige 23 cm balloner, og færre balloner, hvis de er større eller af en anden type.

Du skal være opmærksom på at vores balloner er 26 eller 30 cm store. Du skal derfor ikke puste dem helt op, hvis du gerne vil have til det rette antal balloner.

Det er let at fylde ballonerne med helium. Du starter med at dreje på håndtaget på beholderen, ligesom hvis du åbner en vandhane. Herefter fører du en ballon ud over aftapningsstudsen, og vipper den forsigtigt til siden. Herefter vil der strømme helium ud af beholderen og ind i din ballon. Det er vigtigt at du ikke fylder ballonen for meget op, så er der stor sandsynlighed for at den springer. Det bedste er at starte meget forsigtigt op, indtil du lige har lært beholderen at kende.

Helium er en luftart der vejer cirka en 7. del af almindelig luft. Selv når det er komprimeret, som det er i vores helium beholdere, kan du ikke mærke på beholderen om den er fuld eller tom.

Når du er færdig med helium beholderen skal du ikke smide den ud sammen med husholdningsaffaldet. Vi anbefaler at du aflevere den på din lokale genbrugsstation, hvor den kan gå i jern containeren. Det er ofte et krav at ventilen er slået af beholderen, eller at du har slået et hul i beholderen, således beholderen er helt tryk fri. På nogle af vores helium flasker er der forberedt et hul du kan slå ud med en hammer og en skruetrækker.

Selv om det lyder mægtig sjovt når man indånder helium og taler med ”Mickey Mouse stemme” så fraråder vi på det kraftigste at man indtager helium. Helium fortrænger ilten fra dine lunger, og kan medføre alvorligt skader på lunger og bevidstløshed. Brug kun helium i dine balloner og nyd det flotte udtryk helium balloner giver til din fest.

Når du er færdig med at bruge din helium beholder kan du sagtens gemme den, hvis den ikke er tom. Du skal bare lukke for hanen igen, modsat retning som da du åbnede den, og stille den koldt og ikke i direkte sollys så kan den holde i mange måneder.

Hvis du har planer om at fylde vores helt store 1 meters balloner op med helium, så kan du med fordel erstatte en del af heliummet med almindelig luft. Det er meget vigtigt at du starter med at blæse luft i ballonerne og afslutter med helium, således du ikke kommer til at indånde helium under ind pustningen. På de helt store balloner med en diameter på mindst 1 meter kan du erstatte op til 50 af heliummet med almindelig luft, og således fylde flere balloner med samme beholder.

 

Acceptér Se mere

Denne side bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse