Kostumer

Kostumer

Nærmer fastelavn sig? Skal du ud og fejre halloween? Eller er du blot blevet inviteret til en udklædningsfest? Uanset hvad anledningen, er det ofte sjovt at klæde sig ud – så kan man være lige den, man ønsker at være, for en dag.

Og det at klæde sig ud kan på mange måde være prikken over i’et på enhver festlig anledning: Faktisk uanset om det er en fødselsdag, en studenterfest eller noget helt tredje. Du finder et stort udvalg af en række forskellige kostumer her hos Festbyen.

Så kan du klæde dig ud som lige det, du ønsker. Og vi har kostumer til både voksne og børn, og vi har også en række forskellige former for tilbehør, som kan gøre dit kostume markant mere realistisk. Hvad venter du på? Gør dig klar til den perfekte udklædningsfest i dag. 

Et kostume er meget mere end blot en påklædning. Det er en stil, man påtager sig for en dag eller aften. Og derfor er det naturligvis vigtigt, at du lever dig helt ind i rollen, så det fremgår så realistisk som overhovedet muligt – på den måde kan du være sikker på at møde op til festen med den absolut bedste udklædning. Dette indbefatter også, at du har det rigtige tilbehør. Skal du f.eks. klædes ud som kriger, er du nødt til at have udstyr som en økse med, så du fremstår realistisk. Og netop en lang række forskellige typer af tilbehør kan du også finde i vores udvalg her hos Festbyen. Vi ser frem til at hjælpe dig med at iføre dig den mest fantastiske og realistiske kostume, så du kan vinde præmien som bedst udklædte!

 

En klassisk, amerikansk tradition

At klæde sig ud i Danmark er begyndt at blive mere normalt. Både som børn, hvor vi har klædt os ud til fastelavn, men også som voksne, hvor vi bliver inviteret til udklædningsfester. Og det her med at klæde sig ud stammer oprindeligt fra den amerikanske festkultur. Her er det at klæde sig ud til en fest på f.eks. sin skole ofte normalt, fordi det både er sjovt og udfordrende. Netop denne tendens ser vi i stigende grad er kommet til Danmark, hvor nogle universiteter blandt andet vælger at lade deres første fest være en udklædningsfest. Men man kender også udklædning fra mange andre kulturer og nationaliteter end blot den amerikanske. Hertil kan f.eks. nævnes den sydamerikanske og spanske kultur. Her er det normalt at klæde sig ud i anledning af karneval, som er en af de helt store begivenheder i disse kulturelle miljøer. Du finder i disse lande hundredetusindevis af mennesker, som er ude at feste i gaden, og som alle er klædt ud som døde, zombier, skeletter eller noget helt fjerde. I de spanske karneval ser man ofte, at man klæder sig ud som kvinder for en aften – det er nemlig en tradition.

Hvis man tænker udklædning i Danmark, vil mange – især unge mennesker – tænke på sidste skoledag, når man går ud af folkeskolen. Her er der tradition for, at landets elever klæder sig ud sidste dag; og endda kaster med karameller, giver de mindre elever barberskum, buksevand eller andre drillende, om end hyggelige, elementer. Også her er det vigtigt at få valgt et godt kostume, så du på vaskeægte vis kan leve dig ind i din karakter og virkelig leve op til det, som du er klædt ud som.

 

Vælg det rigtige kostume

Når du skal vælge kostume, har du mange muligheder. Og der er faktisk flere ting, som du skal være opmærksom på. Der er for det første de praktiske ting. Typisk har man sit kostume på i lang tid ad gangen, og det er derfor utrolig vigtigt, at man har klædt sig bare nogenlunde behageligt ud. Ellers kan man ikke holde ud at være i sit kostume, og så bliver det en træls dag eller fest, hvis man skal rende rundt og føle sig utilpas. Derfor er det en god idé at vælge den rigtige størrelser, samt ikke klæde sig ud i gnavende eller tunge genstande, som bliver enormt irriterende at have på i længden. Tillige er underholdningsværdien også stor, og det betyder derfor meget, at du også vælger et sjovt kostume, som måske afspejler hvem du er. Så kan du sikre et godt grin blandt de andre gæster, som deltager til samme fest eller arrangement, som du gør. Der findes heldigvis i vores udvalg en række forskellige kostumer, som du kan vælge mellem, hvorfor du med garanti kan finde noget, som ikke blot passer til din personlighed, men som også sidder nogenlunde komfortabelt på dig i løbet af festen, og som du altid har drømt om gerne at ville klæde dig ud som. Tag et kig omkring i vores store udvalg af både kostumer og tilbehør, og lad dig blive inspireret af de mange muligheder. Det kan være en god idé at starte med at kigge i god tid, så du har rigeligt med tid til at overveje, hvad der er det perfekte kostume til dig på den pågældende dag. Du kan også tage et par venner eller veninder i hånden og kigge sammen med dem, så I kan klæde jer ud sammen eller komme med gode idéer til hinanden, så I får truffet det helt rigtige valg. 

Acceptér Se mere

Denne side bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse